GROND ONDER DE VOETEN | dans in linie

Op 17 juni is terp Nijehove het middelpunt van een prachtige dansproject ‘Grond onder de voeten.’ Het is een dansparade van terpbewoners, schoolkinderen en dansers. Dit dansproject is geïnspireerd op de beroemde ‘Nelkenlinie’ van dansicoon Pina Bausch – en verplaatst zich door de straten van terp Nijehove.

De dans bestaat uit vier opeenvolgende bewegingen die voor iedereen die meedoet simpel uit te voeren is maar van grote betekenis zijn. De bewegingen staan namelijk voor vier kernwoorden die in de ogen van de bewoners karakteristiek zijn voor het leven op terp Nijehove. Als in een groot menselijk lint – een lange sliert van dans, beweging en muziek – laten ze zien wie ze zijn en waar ze voor staan.

In verschillende sferen – bewondering, ontmoeting en feest – trekt de parade over de terp. Op drie plekken langs de route staat de parade stil waar met beweging een hommage gebracht wordt aan die plek. Aan het begin van de route, in de tuin van het Sint-Anthony Gasthuis en tenslotte de afsluiter op het Raadhuisplein.

‘Grond onder de voeten’ wordt uitgevoerd in samenwerking met kinderen van basisschool de Oldenije, bewoners van het Sint Anthony Gasthuis en professionele dansers.

De artistieke leiding is in handen van choreografen Jenny Nijkamp en Mirjam van Duin. De muziek voor de parade wordt gecomponeerd multi-instrumentalist en sound designer Phil Mills.

Dit dansproject wordt 2x uitgevoerd: om 19:00 en om 21:00 uur. Het startpunt is op het Oldehoofsterkerkhof en de parade eindigt op het Hofplein bij de Wilhelminaboom.