Expo BC Epker en Hein de Graaf

Expositie in de Waalse kerk van 2 juli tot en met 16 juli.

Opening: zaterdag 2 juli 16:00 uur door Sjoerd Bootsma en Peter van Lier.

B C Epker  – Genius Loci? -Vox populi =Vox Dei.   

Beeldend kunstenaar B.C. Epker werkt op zijn eigen manier ook mee aan de opgraving van de terp Nijehove met het project ‘Genius loci? ➞Vox populi = vox dei!’  

Hij is in gesprek gegaan met bewoners op de terp en tekende hun levensverhaal op. De terpbewoners worden uitgenodigd aan de slag te gaan in een workshop van B.C. Epker. Tijdens deze workshop gaan zij samen ontdekken wat kenmerkend is voor terpbewoners van deze tijd.

Daarnaast doet B.C. Epker samen met een aantal cultuurhistorici research naar historische wandpatronen op de terp. De artistieke uitkomsten van dit project zijn tijdens deze expositie in de Waalse kerk te zien.

Hein de Graaf

Beeldend kunstenaar Hein de Graaf exposeert in de Waalse kerk zijn video-installatie ‘Gezicht van de terp.’ Bewoners van terp Nijehove werden door hem uitgenodigd om zich te laten fotograferen door Lukas Kemper. Al deze gezichten smelten in een video-installatie samen en vormen één gezicht: het gezicht van de terp. In de Waalse kerk wordt deze videoanimatie getoond op een groot LED scherm.